РЪКОВОДСТВО НА ПОТРЕБИТЕЛЯ ЗА

ITEAD SMART HOME DEVICES

Как да инсталирате безжичен ключ Sonoff WiFi? 

 

Забележка: приложимо за всички устройства  Sonoff

 

Подготовка: Първо изключете всички свързани с източник на електроенергия уреди.

Внимание: LN силовите кабели за вход трябва да се свържат с "INPUT" страна. LN кабелите за  изход към уред трябва да се свържат с " OUTPUT " страна. Да не се свързват в обратна посока!

При свързване Sonoff към домакински уреди (2200W), двата конектора " INPUT могат да бъдат свързани към входния кабел L и N произволно и " OUTPUT " могат да се свързват към изходния кабел L и N произволно. Но за да няма проблеми за безопасността, моля, следвайте стриктно връзката за окабеляване, както следва:

Вход изход

N ---- N

L ----- L

Приложение: E-WeLink

В APP, E-WeLink поддържа всички ITEAD и подобни интелигентни продукти, които включват: Sonoff, Sonoff RF, Sonoff TH, Sonoff SV, Slampher, Smart Socket и т.н. ,

E-WeLink поддържа множество езици: английски, руски, полски, френски, датски, италиански и още езици ще бъдат допълвани в близко бъдеще. В момента се поддържат посочените по-долу функции:

  • Дистанционно включване / изключване
  • Моментно състояние
  • Графици на опресняване
  • Таймер за обратно отброяване
  • Споделяне на устройства
  • Групиране на управление
  • Смарт сцена

E-WeLink постоянно се развива така че да поддържа повече функции в близко бъдеще. Досега приложението поддържа едноканален интелигентен ключ, двуканален интелигентен ключ, многоканален интелигентен ключ, Sonoff TH температурата и влажността интелигентен ключ и тн.

APP операция

1.Свали приложението на своя смартфон или таблет
Изтеглете Android версия на приложението от тук . Или търсете eWeLink на Google Play. 

Сканирайте QR Code долу, за да изтеглите eWeLink.

    

2.Инсталирайте приложението на своя смартфон

3.Регистрирайте свой акаунт

Ще трябва да въведете своя телефонен номер / имейл адрес и парола (поне 8 знака). Въведете кода за проверка. Актуализации: Потребители от азиатски страни трябва да се регистрират с номера на мобилния телефон. Докато потребителите извън азиатската зона трябва да се регистрират с имейл адрес.

4.Влезте в вашия акаунт.

5.Добавяне на устройства

с Android версия eWeLink: 
1) За версия Android, трябва да включите Wi-Fi на Вашия телефон, преди да добавите устройство.  
2Натиснете продължително "SET" бутона (бутон за сдвояване) на Sonoff / Slampher / Smart Socket / Sonoff RF/Sonoff TH, докато зеленият LED индикатор започне да мига бързо (можете да използвате пръста си, за да натиснете директно). 
3Кликнете върху иконата за търсене в средата. Проверете начина на мигане и изберете съответния начин за добавяне на устройстро, след което натиснете "Next" 
4) Изберете Вашия Wi-Fi профил и въведете паролата (ако няма парола, оставете полето празно), кликнете на бутона за запаметяване, така че следващия път, да не се налага да попълвате отново, след което натиснете "Next".
5) След това автоматично започва търсене и свързване с устройство "ITEAD- 100000xxxxx", което е около вас.  
6) Наименовайте устройството и влезте, за да го управлявате.

IOS версия eWeLink
1) Щракнете върху иконата за търсене в средата. 
2) Натиснете и задръжте  "SET '' бутон (бутона за сдвояване") на Sonoff / Slampher / Смарт Socket / Sonoff RF, докато зеленият светодиоден индикатор започне да премигва бързо. Запознайте се с начина, по който мига и изберете съответния начин за добавяне, натиснете "Напред".

3) След това отворете телефона Setting> WiFi> свържете WiFi, започващ с ITEAD, въведете парола по подразбиране 12345678 

4) Върнете се в приложението, за да потвърдите. 
5) След това въведете вашия WiFi рутер SSID и парола. (Ако няма парола, оставете празно) 
6) На последно място, сложете име на вашето устройство и го изпратете.

ЗАБЕЛЕЖКА: Ако видите новото добавено устройств, че е офлайн, моля, изчакайте няколко секунди. Ако продължава да е офлайн, моля, изключете устройството, след което го включете отново и ако всичко е наред, ще се появи онлайн във Вашето приложение. 

Ако използвате Wi-Fi А при добавяне на устройство, когато преминете към WiFi B, Вие няма да можете да контролирате устройството. За да може устройството да работи с WiFi B, трябва да го изтриете и след това да го добавете към WiFi В. 

Едно устройство - един собственик. Ако сте добавили успешно устройството към Вашия профил 1, не можете да добавите това устройство към друг профил, освен ако не го изтриете от профил 1. Само собственикът на устройството може да го сподели с друг профил. 

 Значения на зеленият светодиоден индикатор 

(за всички ITEAD интелигентни домакински уреди)

1. Има два вида светодиодна LED индикация, когато Sonoff е в състояние на сдвояване. 

(за интелигентни устройства от 1 и 2 поколение съответно):

Устройство в режим на сдвояване 1: зеленият LED индикатор бързо мига.

Устройство в режим на сдвояване 2: зеленият LED индикатор мига бързо или мига 3 пъти многократно.


2.Ако зеленият LED индикатор свети продължително, устройството се е свързало със сървъра успешно.


3.Ако зеленият LED индикатор мигне бързо веднъж и това се повтаря, означава, че устройството не е успяло да се свърже с Вашия рутер. В този случай, моля потвърдете Вашето потребителско WiFi име и парола дали са верни и опитайте отново.


4.Ако зеленият LED индикатор мига бавно, означава, че устройството се е свързало към рутера и сървъра, но не е добавено към списъка с устройства. В този случай опитайте да добавите устройството отново. 


5.Ако зеленият LED индикатор мигне два пъти бързо и това се повтори, означава, че устройството се е свързало към рутера, но не и към сървъра. Тогава, моля проверете дали Вашият WiFi рутер работи нормално. 

6.Изтриване на устройства
За да изтриете устройство при версия Android, трябва да отидете при списъка с устройствата, след това плъзнете името на устройството от дясно на ляво. Ще видите иконата за изтриване и просто кликнете върху нея, за да изтриете Вашето устройство. За да изтриете устройство при IOS версия, въведете устройство и ще видите бутон "Изтрий". 

7. Създаване на групи

Влезте в страницата "Моите устройства", плъзнете наляво, за да влезете в центъра за управление на устройството. Ще видите, че Вашите устройства са определени като Споделена група и Група по подразбиране. Кликнете върху горния десен ъгъл, за да създадете нова група.

група

Можете да посочите вашето устройство в друга група, това помага лесно да управлявате огромно количество устройства. Например, можете да създадете нова група, наречена: Кухня. Включете всички тези устройства, монтирани в кухня, в тази група, следващия път, когато влизате в кухнята, можете просто да влезете в групата "Кухня", за да изключите всички устройства.

Влизайки в групата, можете да премахнете или добавите още устройства. Ако изтриете групата, устройствата част от тази група ще продължи да съществува в списъка "Mоето устройство".

сцена

Сцената съдържа много устройства, установете за всяко устройство значение «Спри» (Off), «Включи (On)» или «Запази» (съхрани текущото състояние), а след това го запазетеВсички устройства ще работят автоматично с предварително зададен статус.
Така можете да използвате сцената, за да направите различни варианти за сцена А,  ще ги включите,  изключите или съхраните. Следващия път, системата автоматично ще изпълни сцената.

Смарт сцена

Можете да зададете смарт сцена - исползвайки задействащо устройство за събиране на данни за околната среда, за да се задейства включване / изключване на други устройства. До този момент устройства за смарт-сцени са: Sonoff TH10 / TH16, Sonoff SC, скоро ще има и други устройства. Интелигентните устройства могат да се задействат ON / OFF, включва всички itead 1-канални ключове / контакти.

Как работи смарт сцена? Вземете Sonoff TH10 например.

 Но если ваша первоначальная температура в реальном времени выше 27 ℃, она не может вызвать состояние и включить Sonoff.

На първо място, задайте Sonoff TH10 в ръчен режим, само когато се задейства може да бъде изпълнена задачата. След това поставете смарт условията на сцената: Sonoff TH10≥27 ℃, изпълни Open Sonoff. Ако на Вашият Sonoff TH реалната температура е 26 ℃, когато тя стане 27 ℃ или по-висока, Sonoff автоматично ще бъде включен. Но ако температурата в реално време е по-висока от 27 ℃, тя не може да задейства включване на Sonoff.

 

 

4. В режиме реального времени температура должна превышать заданную температуру для запуска условия.

И така, за използване на смарт сцена на Sonoff TH, трябва:

1. Да има поне един Sonoff TH и един 1-канален превключвател / гнездо (Sonoff, Sonoff RF, Sonoff SV, Smart Socket и т.н.).

2. Всички по-горе устройства трябва да са добавени в същия акаунт, вие сте собственик на устройствата. Споделени устройства не се поддържат.

3. Sonoff TH е в ръчен режим, а не автоматичен режим.

4. В реално време температурата трябва да е по-висока от предварително зададената за да има включване.

8.Споделяне на устройства -  съвместно използване на устройствата
Въведете устройството, което искате да споделите, докоснете иконата " Share " и след това въведете телефонен номер / имейл адреса,  (регистрирате се и се логнете, останете на линия), който искате да споделите. След това той / тя ще получи съобщение-покана, чрез приемане на поканата, той / тя ще има правото да контролира устройството, което споделяте. Само собственикът на устройствата има право да споделя устройства.

 


  Всички права запазени © 2011 Разработено от Ирида Дизайн ООД