Подово водно отопление

АКУАТЕРМ ЕООД извършва проектиране, доставка на компоненти, монтаж и сервиз на водно подово отопление. 

За отопление  служи нагрята вода, която циркулира в тръби. 

Много са предимствата на подовото водно отопление.

За разлика от конвекционалните радиатори, които нагряват с конвенкция, при стенните и подовите водни отопления нагряването е повече с радиация и излъчване – лъчево отопление.

При радиаторите загряването в стаята става от долу нагоре като по този начин има постоянно движение на прах и микроорганизми от пода. 

Равномерността на подовото водно отопление дава възможност за поддържане на постоянна температура в дома. Освен това при подовото водно отопление липсват въздушни потоци, безшумно е , екологично чисто и антиалергично. Комфорта да ходим боси по пода през най-големите зимни студове не е за пренебрегване, а ходенето боси е изключително полезно, особено за децата.

Трябва да се отбележи, че подовото водно отопление е много удачен вариант за отопление през зимата, защото е напълно безшумно, полезно за здравето и особено подходящо за хора страдащи от алергии.

Ако изберем подово отопление за нашия дом, ще се радваме на страхотен комфорт , постоянна температура и усещане за уют. Освен това класическите отоплителни инсталации, водят до висока разлика във влажността на въздуха, което нанася щети върху дървената или ламинирана подова настилка, както и на мебелите. Докато при подовото отопление всички показатели на въздуха са постоянни и умерени и няма опасност от образуване на мухъл в сервизните помещения или в помещения с повече от една външни стени.

файлове за сваляне:

- Информация за разработка на водно подово отопление

- Разпределителен колектор + ценова листа

- Дебитомер - настройка

- Термозадвижка DF110E

- Klima 2000 + ценова листа

- Подробна оферта - калкулация